Er zijn veel Nederlanders die een tekort hebben aan een bepaalde vitamine en dit aanvullen met supplementen. Dat is ook nodig, want het is nooit gezond om een tekort aan vitamines te hebben. Daarnaast is het ook niet gezond om juist weer een overschot te hebben aan vitamines in je bloed. Mocht je recentelijk bloed hebben laten prikken bij de huisarts en geeft de uitslag aan dat je een vitamine tekort hebt, dan is het nodig om supplementen aan te schaffen. Als je nog nooit vitamines gebruikt hebt, is de kans ook ontzettend groot dat je niet weer waar je supplementen aan kan schaffen. Gelukkig vind je daar meer informatie over in dit artikel. 

De apotheek 

Wanneer je een bloedtest hebt afgenomen, moet je vaak bij de huisarts terugkomen om de resultaten te bespreken. Een bloedtest wordt zeker niet altijd afgenomen om te achterhalen of er een virus in je bloed zit, maar ook wordt er gekeken of je een tekort hebt aan bepaalde vitaminen. Dit kan zeker het geval zijn en mocht dat zo zijn, dan krijg je vaak van de huisarts ook een verwijzing naar een apotheker. Hier kun je dan terecht om de nodige vitaminen aan te schaffen. Hier kun je bijvoorbeeld quercetine kopen, maar ook kun je bij een apotheker terecht voor het aanschaffen van Vitamine B2. Houd er wel rekening mee dat niet alle medicijnen die je bij een apotheker kan aanschaffen ook vergoed worden door de zorgverzekering. 

Breng een bezoekje aan een supplementenwinkel

Niet voor iedereen is het een optie om naar de apotheek te gaan. Dit kan ermee te maken hebben dat de supplementen daar erg prijzig zijn, maar ook dat apotheken vaak erg vroeg dicht zijn. Een van de keuzes die je dan kan maken, is het bezoeken van een supplementenwinkel voor het aanschaffen van bepaalde supplementen. Hier kun je niet alleen terecht voor het aanschaffen van vitamine, maar ook voor zaken als maca. Een van de voordelen van het aanschaffen van supplementen bij een supplementenwinkel, is dat je altijd het juist advies krijgt. Wil je bijvoorbeeld weten wat de maca voordelen zijn? Dan is er altijd een medewerker aanwezig die je daar meer over kan vertellen. 

Gebruik niet te veel supplementen

Wanneer je supplementen wilt gaan gebruiken, is het belangrijk om niet te veel supplementen te gebruiken. Het hebben van een overschot aan bepaalde vitamines kan namelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. Bespreek daarom altijd het gebruik van supplementen met je huisarts om te kijken of het wel verstandig is. Wil je weten hoeveel je van een bepaald supplement mag gebruiken? Dan is het aan te raden om de gebruiksaanwijzing van het supplement te bekijken.