Ga jij dit jaar gezellig met familie of vrienden op wintersport? Dan is het belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan! Maar, hoe weet je of je alles mee hebt wat je nodig hebt én hoe zorg je ervoor dat je het niet koud krijgt tijdens je winterse trip? In deze blogpost krijg je allerlei tips voor je vakantie. Zo ga jij voortaan altijd goed voorbereid op reis!

Belangrijke dingen om te regelen

Omdat de meeste mensen niet zo vaak op wintersport gaan, is het lastig om te bedenken of je alles wel mee hebt en alles van tevoren goed hebt geregeld. Allereerst beginnen we met een aantal zaken die je van tevoren op orde moet hebben, anders kun je sowieso niet aan je reis beginnen. Het is belangrijk om je reispapieren op orde te hebben. Denk ook aan een geldig paspoort en een rijbewijs dat niet verlopen is. Daarnaast is het altijd handig om naast je pinpas, ook een creditcard mee te nemen en nog wat contant geld. Op wintersport kan er wel eens een ongelukje gebeuren, het is daarom handig om een reisverzekering met wintersportdekking af te sluiten en altijd je medisch paspoort bij je te hebben.

Wat neem je mee aan sport benodigdheden en kleding?

Allereerst is het belangrijk om goede kleding te hebben voor het sporten. Het is slim om een geschikte ski-jas en skibroek mee te nemen. Neem daarnaast schoenen mee die bestemd zijn voor in de sneeuw. Voor je eigen veiligheid is het verstandig om een helm mee te nemen en een skibril te dragen. Ook kan het licht dat weerkaatst op de sneeuw enorm fel zijn. Een zonnebril is daarom ook geen overbodige luxe. Neem daarnaast ook handschoenen mee zodat je handen lekker warm blijven en je geen bevroren vingers krijgt. Zo kun je gelijk je skistokken beter vasthouden die je ook niet mag vergeten deze trip!

Natuurlijk ben je tijdens je vakantie niet alleen maar aan het sporten. Het is daarom ook handig om wat normale kleding mee te nemen. Ga bijvoorbeeld voor wat warme Versace Jeans Couture trui heren en maak je outfit compleet met een Airforce herenjas. Heb jij een eigen snowboard of ski’s, neem deze dan mee! Dit scheelt weer veel geld voor als je die moet huren. Denk ook aan speciale schoenen voor in je snowboard of ski’s. Neem daarnaast een handige waterzak of bidon mee en zorg voor een compacte rugzak voor tijdens het sporten. Stop hier zonnebrandcrème in met een hoge factor. Geloof me, deze ga je zeker nodig hebben, ook tijdens je winterse trip!