Ben jij een échte nerd, maar heb je geen idee waar je contact zou moeten maken met andere nerds? Of wil je je best wat meer verdiepen in fandoms en verzamelingen en misschien zelfs conventies en cosplay, maar heb je geen idee waar je überhaupt moet zoeken? Zoek niet verder dan hier, want je hebt de Nerdbijbel gevonden; laten we er snel induiken en alles ontdekken, van Comic Con tot Funko (Funko Pop Marvel heb je vást weleens gezien) en meer!

De community

Er zijn een honderd-en-een manieren om een nerd te zijn, en het wordt ook steeds cooler. Fan zijn van dingen komt steeds meer in de mainstream, en dus komen er ook alsmaar meer en meer evenementen en andere gelegenheden voor nerds om elkaar te vinden en te omarmen. Neem bijvoorbeeld een van de grondleggers van de nerdcultuur in Nederland; Dutch Comic Con. Elk jaar stappen duizenden mensen de Jaarbeurs in Utrecht in en beleven ze daar een enorme conventie helemaal gericht op popcultuur. Er zijn staan kraampjes met merchandise, illustratoren en andere kunstenaars verkopen hun werk, er zijn cosplayers en panels en beroemdheden, de nieuwste game-consoles en er staat altijd wel ergens een replica van een X-Wing. Kortom, het is écht een nerd-walhalla, en een goede manier om de community in te stappen. Hier ontmoet je allerlei gelijkgestemde, vrolijke mensen; mensen die je maar wat graag meer vertellen over alle facetten van het nerd zijn. 

Het grote nerdhart 

Of je nu een nieuwsgierige buitenstaander bent of een toegewijde nerd, misschien heb je je ooit weleens afgevraagd waarom mensen zoveel moeite steken in hun Funko verzamelingen, videogame cosplays en andere activiteiten. Het levert ze vaak geen geld of beroemdheid op, dus waarom doen mensen het? Allereerst natuurlijk omdat ze fan van iets zijn en dat graag willen uiten, maar in de nerd community is er ook een echt gevoel van broederschap te vinden (als je het giftige Star Wars-stukje negeert). Mensen vinden elkaar door middel van Marvel en Dungeons & Dragons en laten elkaar niet meer los. Deze dingen zijn niet alleen entertainment, maar ook een manier van verbindingen scheppen tussen mensen die elkaar normaalgesproken nooit waren tegengekomen. 

 

Kortom, het is een heerlijke tijd om een nerd te zijn, of je dit nu op je zolderkamertje doet of op het podium van DCC. Dus, blijf vooral jezelf, en blijf vooral een nerd!