Waar gaat de reis naartoe?

0
327

Jij wil lekker gaan kamperen, ik zie het aan je! In ieder geval weer heerlijk op vakantie. Wie weet is de koffer al ingepakt en de kat al ingelicht van je vertrek (daarom ligt ‘ie nu ook al een uur te mokken onder de bank), maar weet je nog niet waar de reis naartoe gaat. Ga je op een bruisende stedentrip in een levendige culturele hoofdstad, of wordt het toch dat kampeertripje naar Campings aan zee in Italie?

Gewetensvraagje

Voordat je verder je vakantie plant, laat me je eerst een gewetensvraag stellen. Hoe kom jij het best tot rust? En in het verlengde van die vraag; hoe ga jij het liefst op vakantie? Dat is een puntje om jezelf eerst wat beter mee te leren kennen, nog voordat je die pittoreske campings aan zee in Italië boekt. Dus; wat is jouw favoriete manier van ontspanning? Kom jij helemaal tot rust op de ‘klassieke’ manier; aan een zwembad in een all-inclusive hotel met een cocktail in je hand, of ontspan je juist als je je een bruisende stad begeeft die je nog niet zo goed kent? Als je een obscuur nachtleven kan ontdekken en kan winkelen tot je bankrekening het niet meer trekt? Of ben je juist iemand die zich wel graag in een onbekende stad begeeft, maar dan juist voor de kunst en de cultuur blijft, en graag zoveel mogelijk wil leren? Óf ben je een kampeerder in hart en nieren, en trek je het liefst de natuur in met als enige gezelschap de stilte? 

Al die opties

Of je nu voor de gezelligheid naar een leuke camping wil, of juist voor de rust; je vakantie behoeftes bepalen je bestemming. Als je luistert naar op wat voor vakantie je graag wil, krijg je gegarandeerd de beste vakantie voor elkaar. Er zijn prachtige bestemmingen voor elke soort vakantieganger. Denk bijvoorbeeld inderdaad aan campings aan zee in Italië als kampeerder, maar ook aan Spanje, Portugal en zelfs de Waddeneilanden dicht bij huis. Een stedentrip is door heel Europa leuk. Ontdek de Keltische cultuur van Dublin en Glasgow, of duik juist het bijzonder verleden van Berlijn en Praag in. 

 

Op wat voor vakantie je ook gaat, van kamperen tot citytrip, doe jezelf een plezier en ga op de vakantie die voor jou goed is; waarop jij ook echt tot rust komt. Dus, dan resteert mij nog maar één iets: fijne vakantie!