Wat is Padel, hoe werkt het en welke spullen heb je nodig?

0
216

Padel is een snelgroeiende sport die in de jaren '60 in Mexico is ontstaan en later naar Spanje is overgewaaid. Het wordt ook wel "Paddle Tennis" genoemd en is een combinatie van tennis en squash. Het wordt gespeeld op een rechthoekig veld omringd door glazen wanden en een hekwerk. Het doel van het spel is om de bal over het net te slaan en ervoor te zorgen dat je tegenstanders deze niet terug kunnen slaan.

Hoe werkt Padel?

Padel wordt gespeeld met twee teams van twee spelers. Het spel begint met een service, waarbij de bal diagonaal over het net wordt geslagen. De tegenstanders moeten de bal terugslaan voordat deze twee keer stuitert op hun eigen helft. Het spel gaat door totdat een van de teams een punt scoort door de bal zo te slaan dat de tegenstanders deze niet kunnen terugslaan, of door een fout van de tegenstanders. Het bijzondere aan padel is dat de wanden en het hekwerk ook onderdeel zijn van het spel. De bal mag namelijk na het raken van de grond ook via de wanden en het hekwerk worden teruggeslagen. Hierdoor ontstaan er vaak spectaculaire rally's en worden spelers gedwongen om op een andere manier te spelen dan bij tennis of squash.

Welke spullen heb je nodig om te padellen?

Om te kunnen padellen heb je een aantal spullen nodig. Denk aan goede padel schoenen en een Adidas padel racket. Dit racket lijkt qua vorm en grootte op een tennisracket, maar is wat kleiner en heeft geen snaren maar gaten. Hierdoor is het racket wat flexibeler en kan er meer effect aan de bal worden gegeven. Daarnaast heb je padelballen nodig. Deze ballen zijn iets kleiner en zachter dan tennisballen en hebben een lagere druk. Hierdoor stuiteren ze minder hoog en zijn ze beter geschikt voor het spel op het padelveld. Tot slot is het belangrijk om goede schoenen te dragen tijdens het padellen. Padel wordt gespeeld op een kunstgrasveld en de juiste schoenen zorgen voor grip en voorkomen blessures.

Conclusie

Padel is een leuke en uitdagende sport die steeds populairder wordt in Nederland. Het combineert de beste aspecten van tennis en squash en zorgt voor een spectaculair spel waarbij de wanden en het hekwerk ook onderdeel zijn van het spel. Om te kunnen padellen heb je een padel racket, padelballen en goede schoenen nodig. Dus waar wacht je nog op? Ga snel een keer padellen en ontdek hoe leuk deze sport is!