Als je een eigen bedrijf hebt en daarvoor ook enkele werknemers in dienst hebt, kan het zo zijn dat je wel eens een auto nodig zult hebben. Dit kan nodig zijn om met klanten of andere bedrijven te spreken op locatie, maar ook voor het doen van inkopen voor in het bedrijfspand. Als je bedrijf geen bedrijfsauto heeft, dan kan dat erg vervelend zijn. De meeste startende ondernemers hebben niet direct een bedrijfsauto en dat heeft ermee te maken dat een bedrijfsauto veel geld kost. Zo moet de aanschafprijs van een auto betaald worden, maar daarnaast is het ook nog eens nodig om regelmatig de verzekering en wegenbelasting van de auto te betalen. Dit is precies de reden dat er steeds meer ondernemers zijn die kiezen voor het zakelijk huren van een auto. Wil je hier meer over weten? Lees dan vooral even verder. 

 

Hoe werkt het zakelijk huren van een auto?

Wanneer je een auto zakelijk wilt huren, dan heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een bezoekje te brengen aan verhuurbedrijf en daar direct een auto ophalen. De meeste ondernemers kiezen hier niet voor, want het is duur en het is ook maar afvragen of het verhuurbedrijf überhaupt een auto beschikbaar heeft. Een van de beste keuzes die je kan maken, is het huren van een deelauto. Dit is geen auto waarbij je met meerdere personen in de auto zit, maar een auto die je deelt met meerdere personen. Dit werkt erg makkelijk, want je hoeft alleen een account aan te maken en een zakelijk abonnement af te sluiten. Je kunt dan vaak al binnen enkele minuten wegrijden in een gehuurde auto en dat is natuurlijk ongeëvenaard snel. 

 

Wat kost het huren van een auto?

Als je een auto wilt huren bij een verhuurbedrijf in Nederland, dan kun je ervan uit gaan dat je al snel enkele honderden euro’s kwijt bent. Je moet namelijk de huur van de auto betalen, maar ook is het nodig om de borg te betalen. Daarnaast is het ook nodig om de auto vol te gooien met brandstof. Je kunt je dus wel voorstellen dat het voor kleine afstanden nooit rendabel is om een auto te huren bij een verhuurbedrijf. Wanneer je kiest voor auto huren in Amsterdam of autohuur van GreenWheels, dan ben je vrijwel altijd goedkoper uit. Dit heeft ermee te maken dat je alleen een bepaald bedrag per kilometer hoeft te betalen. Je betaalt dus alleen voor de auto als je deze gebruikt en dat is een groot voordeel.