De printerbijbel: De printer repareren in 5 eenvoudige stappen

0
308

Printers zijn een van de belangrijkste apparaten op kantoor. Ze stellen ons in staat documenten, foto's en andere materialen af te drukken die we dagelijks nodig hebben. Hoewel het vrij eenvoudige apparaten zijn, kunnen ze soms problemen ondervinden die frustrerend en zelfs ronduit gekmakend kunnen zijn.

Hier zijn vijf veel voorkomende printerproblemen en hoe ze te verhelpen:

1. Printer gaat niet aan:

Controleer eerst of de printer is aangesloten op een stopcontact en of de aan/uit-schakelaar in de stand "aan" staat. Als de printer nog steeds niet aangaat, probeer dan de printer te resetten door de stekker 30 seconden uit het stopcontact te halen en vervolgens weer aan te sluiten.

2. De printer drukt niet af:

Er zijn een paar dingen die dit probleem kunnen veroorzaken. Controleer eerst of de printer papier heeft en of er geen papierstoring is. Als de printer papier heeft en er is geen papierstoring, dan kan het probleem in de printercartridge zitten. Probeer de printercartridge te verwijderen en vervolgens te vervangen.

3. De printer drukt lege pagina's af:

Ook dit is waarschijnlijk een probleem met de printercartridge. Probeer de printercartridge te verwijderen en vervolgens te vervangen.

4. De printer drukt langzaam af:

Er zijn een paar dingen die dit probleem kunnen veroorzaken. Controleer eerst de instellingen van de printer om er zeker van te zijn dat deze is ingesteld om op de hoogste kwaliteit af te drukken. Als de printer al op de hoogste kwaliteit is ingesteld, ligt het probleem misschien bij de printer zelf. Probeer de printer te resetten door de stekker 30 seconden uit het stopcontact te halen en vervolgens weer aan te sluiten.

5. De printer maakt vreemde geluiden:

Als uw printer vreemde geluiden maakt, kan dit een teken zijn dat er een papierstoring is. Probeer het vastgelopen papier te verwijderen en kijk vervolgens of de printer het geluid blijft maken. Als de printer nog steeds het geluid maakt, dan kan het probleem bij de printer zelf liggen en moet u contact opnemen met een printertechnicus voor verdere hulp. Als u geen zin heeft om deze problemen op te lossen en een snelle oplossing zoekt, kunt u waarschijnlijk het beste een nieuwe printer kopen. 

Hoogwaardige printers en cartridges bij uwcartrigdewinkel.nl

Uwcartridgewinkel.nl heeft printers en nog veel meer printapparatuur van bekende merken als Canon en Brother. De canon cartridge en brother cartridge zijn meestal erg duur, maar deze webshop verkoopt exact dezelfde cartridges als huismerk voor uw printer tegen een aanzienlijk lagere prijs. Bekijk het nu!