Warm je op bij een (elektrisch) haardvuur

0
238

Je wil wat meer gezelligheid in je woonkamer brengen, maar hebt eigenlijk geen idee hoe je dat zou moeten doen. De huiselijkheid die je zoekt probeer je steeds maar te vinden met zachtere kussentjes en wolligere dekentjes, maar dat lijkt niet de oplossing te zijn. Gelukkig is er één ding waar ik bijna zeker van ben dat je het nog niet geprobeerd hebt. Het is een wat meer ingrijpende verandering in je woonkamer, maar wél eentje die bijna gegarandeerd de huiselijkheid meebrengt die je zoekt. Weleens nagedacht over elektrische haarden

Designtechnisch

Elektrische haarden worden in erg veel huizen geïnstalleerd en komen in allerlei soorten en maten. Soms worden ze geleverd met een complete schouw erbij, maar andere huizen hebben al een schouw ingebouwd. Hier kan een elektrische haard ook in gezet worden als de bewoners dat zo willen én als de echte haard niet langer gebruikt wordt. Een elektrische haard heeft twee functies: esthetiek en verwarming. Het dient net zoveel als verwarming als een echte open haard, maar met een fractie van de opwarmtijd en een nog kleinere fractie van het risico. Ook kan het verwarmingselement van elektrische haarden worden uitgeschakeld met een druk op de knop, zodat alleen de esthetische waarde overblijft. Deze is vaak een elektrische projectie van een haardvuur, wat uiteraard niet de gehele illusie van een haardvuur meebrengt maar wél de gezelligheid en huiselijkheid ervan. 

Warm en huiselijk 

De precieze reactie die wij als mensen hebben op vuur, en dan vooral haardvuur, blijft ondoorgrondelijk. We willen met z’n allen erg graag die gezelligheid en warmte in onze woonkamers vangen. Het effect dat een haardvuur op een ruimte heeft is ongeëvenaard… behalve dus met elektrische haarden. Die bootsen zowel de warmte als de esthetische waarde van een haardvuur voldoende na; in ieder geval voldoende om eenzelfde huiselijkheid en figuratieve warmte op te wekken bij mensen. 

Het is en blijft interessant om je te bedenken waarom we al sinds mensenheugenis rond een vuurtje verzamelen. Dat is niet anders dan anders, alleen nu doen we het om een elektrisch vuurtje. Het is nog steeds warm én het is nog steeds gezellig, dus zoveel is er niet verandert. Wil jij nu ook graag die gezelligheid en warmte in huis halen, zonder het eventuele brandgevaar? Dan is de prachtige selectie elektrische haarden die er tegenwoordig bestaat écht wat voor jou.