In onze huidige tijd wordt reizen steeds duurder en dus is het belangrijk dat je goed je vervoersmiddelen uitzoekt en de prijzen vergelijkt. Of je nou gewoon lekker even op vakantie gaat of voor je werk op reis moet.

Wel even inchecken

In het geval je veel met de bus, trein, tram of metro reist, is een abonnement op je OV chipkaart iets om te overwegen. Het ‘flex’ dal voordeel abonnement biedt veertig procent korting op reizen in de daluren en is al te proberen voor twee euro vijftig per maand met een drie maanden lange aproefperiode. NS-flex kan ook iedere maand gewijzigd of opgezegd worden zodat het past bij hoeveel jij moet reizen en je nergens aan vast zit. NS-flex laat je ook inchecken zonder saldo op je OV-chipkaart. Het bedrag voor de reis wordt dan later automatisch van je rekening afgeschreven. Overigens kost het NS-flex basis abonnement niets en kan gemakkelijk ingesteld worden via het internet. Als laatste is er ook NS-flex altijd voordeel, dit abonnement kost ongeveer zesentwintig euro per maand en biedt twintig procent korting in de spits, veertig in daluren en veertig in het weekend. Ook krijgen drie medereizigers meereiskorting.

Lekker op jezelf

In het geval je veel naar verschillende plekken moet reizen voor werk, kan een auto leasen ook handig zijn. Als het goed is betaalt het bedrijf waarvoor je werkt dit voor je, inclusief benzine. In het geval je deze auto ook privé gebruikt, is het handig om de kilometers te noteren die je hebt gereden voor werk om zo benzinekosten gescheiden te houden.

Als je voor jezelf werkt, maar wel een auto nodig hebt kan je ook kiezen voor een occasion private lease. Hiervoor betaal je een maandelijks bedrag en kan je vaak na het moment van aanvraag al binnen tien dagen in de gekozen auto rijden. Veel sites hebben dan ook een uitgebreid assortiment aan auto’s om uit te kiezen en ongeveer dezelfde prijzen op basis van een looptijd van zestig maanden en vijfduizend kilometer per jaar. In het geval je graag een andere kleur auto wilt dan getoond wordt, kan hiervoor een meerprijs in rekening gebracht worden. Je hoeft alleen nog even zelf te tanken en gassen maar!

De keuze is reuze

Er zijn dus genoeg opties om op je gewenste bestemming te komen. Of dat nou is door de trein te nemen om op vaste locaties te komen, of om veel van plek naar plek te reizen met de auto. Nu is het alleen jouw wensen overwegen en de kosten afwegen en gaan met die banaan!