Elk jaar is het wel een new year new me periode waar iedereen zich in verstopt. Maar wanneer houden we ons er nou echt aan? Je kan natuurlijk op veel verschillende manieren een doel voor jezelf stellen. Het belangrijkste is dat je jezelf beloond wanneer je dit doel behaald hebt. Je hebt onwijs veel manieren om dit te doen. Maar ik ga je op weg helpen en je een super leuk idee mee geven om jouw doelen in het volgend jaar te behalen. Het enige wat je nodig gaat hebben is een doos, etiketten, champagne met eigen etiket of een gepersonaliseerde wijnfles.

Hoe jij zorgt dat jij jouw doelen gaat behalen!

Zoals ik in de intro al zei, het enige wat je nodig hebt is een doos, lekkere drankjes waar jij het behalen van jouw doel mee kan vieren, wat etiketten, pennen en natuurlijk jouw doelen! Ik ga je stap voor stap vertellen wat je moet doen!

 

  1. Zorg dat je een leuke doos hebt waar je 5 kleine flesjes wijn, Gin Tonic of champagne in kwijt kan. Het mogen er ook meer of minder zijn. Maar deze flesjes staan gelijk aan het aantal doelen die je wilt gaan behalen in het komende jaar of periode. Zorg ook dat de flesjes erin passen. Het zou anders ook zonde zijn natuurlijk wanneer je een leuk doel hebt maar het niet past in de doos.
  2. Versier de doos geheel hoe jij wilt. Zorg dat hij leuk feestelijk is. Dus iedere keer als je de doos ziet dat het ook je aandacht trekt en het je een herinnering geeft aan de doelen die je wilt gaan behalen. Leg de doos straks ook niet weg in een hoekje waar je hem nooit meer gaat zien maar op een plek waar je hem regelmatig ziet maar dat hij ook niet in de weg ligt. Het is leuk wanneer je de doos leuk inpakt of juist leuke tekeningen op maakt zodat het echt een doos voor jou wordt.
  3. Daarna ga jij jouw doelen opstellen. Denk aan doelen die je wilt halen binnen 1 jaar of een bepaalde periode. Zorg ook dat je haalbare doelen opschrijft. Want je wilt jezelf wel blijven motiveren natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan een sportdoel waar je flink voor aan het trainen bent. Een aankoop die je heel graag wilt doen en je hiervoor ook aan het sparen bent. Het kunnen allerlei doelen zijn. Als je maar in je achterhoofd houdt dat het doelen zijn die je gaat vieren. Oprecht gaat vieren.
  4. Schrijf je doel op een papiertje en plak deze dan ook op het flesje. Zo weet je precies welke doelen je nog moet halen en welke doelen je al behaald hebt. En dan heb je ook gelijk je drankje wanneer je gaat vieren dat je het doel hebt behaald uiteraard!
  5. Ook het flesje mag je leuk versieren. Het moet namelijk een heel feestje worden wanneer jij jouw doel behaald hebt.
  6. Wanneer je jouw doelen hebt opgeschreven, jouw flesjes versierd zijn, dan stop je jouw doelen in de doos en doe je de deksel erop. Deze zet je neer en ondertussen ga jij hard werken aan het behalen van jouw doelen.
  7. Wanneer jij dan over een paar maanden een doel hebt behaald, dan ga je dit niet voorbij laten gaan. Nee je gaat het vieren! Je pakt de doos erbij, pakt het flesje waar het doel op staat dat je behaald hebt en dan ga je dit flesje opdrinken. Je pakt even een moment voor jezelf. Of juist samen met iemand. En je gaat genieten van een heerlijk drankje. En wil je het helemaal goed vieren pak je er ook nog iets lekkers bij. Maar het belangrijkste is namelijk dat je even stil staat bij het moment en het behalen van je doel. Want je bent namelijk elke dag, dag in dag uit hard aan het werk om jouw doelen te behalen. En dan is het zonde wanneer je ze voorbij laat gaan. Het behalen van de doelen moet juist gevierd worden!