Een mooie, groene grasmat is een welkome aanvulling op elke tuin. Het zorgt voor een ontspannen sfeer en nodigt uit om lekker op blote voeten te lopen. Maar waar moet je op letten met het grasmatten kopen? In deze blog bespreken we een aantal belangrijke punten.

Soorten graszoden leggen

Er zijn verschillende soorten graszoden beschikbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld speelgazon, siergazon en schaduwgazon. Afhankelijk van jouw wensen en de omstandigheden in de tuin, kun je een keuze maken tussen deze verschillende soorten graszoden. Zo is een speelgazon bijvoorbeeld geschikt als je kinderen hebt en het gras vaak belopen wordt. Een schaduwgazon is ideaal als de zon niet altijd op de tuin schijnt.

De kwaliteit van de grasmatten

De kwaliteit van de grasmatten is ook een belangrijk aandachtspunt. Je wilt immers niet dat de matten snel beschadigen of er na verloop van tijd minder mooi uitzien. Let daarom op de dichtheid van de graszoden. Hoe dichter de zoden op elkaar liggen, hoe beter de kwaliteit is. Ook kun je kijken naar het aantal wortels per vierkante meter. Hoe meer wortels, hoe beter de grasmat zich zal hechten aan de ondergrond.

De afmetingen van de grasmatten

Voordat je grasmatten gaat kopen, is het belangrijk om te bepalen hoeveel vierkante meter je nodig hebt. Meet de oppervlakte van de tuin op en reken uit hoeveel vierkante meter gras je nodig hebt. Houd hierbij ook rekening met extra snijverlies. Grasmatten zijn doorgaans verkrijgbaar in rollen van 1 meter breed en 2,5 meter lang. Het is ook mogelijk om op maat gesneden grasmatten te bestellen.

De prijs van de grasmatten

Natuurlijk speelt ook de prijs een rol bij het kopen van grasmatten. De prijs kan variëren afhankelijk van de kwaliteit en het soort graszoden dat je kiest. Het is verstandig om bij meerdere aanbieders een offerte op te vragen, zodat je een goed beeld hebt van de prijzen en de verschillen tussen de aanbieders.

De levering en aanleg van de grasmatten

Ten slotte is het belangrijk om te kijken naar de levering en aanleg van de grasmatten. Worden de matten bijvoorbeeld bij jou thuis afgeleverd en gelegd? En zo ja, zit hier dan ook garantie op? Het is verstandig om hierover afspraken te maken met de leverancier van de grasmatten.

Conclusie

Als je grasmatten gaat kopen, zijn er dus verschillende factoren om rekening mee te houden. Bedenk welk soort graszoden het beste passen bij jouw tuin en kijk naar de kwaliteit, afmetingen en prijs van de matten. Houd ook rekening met de levering en aanleg van de grasmatten.