Al is het nog koud buiten, de lente staat wel om de hoek. Met het wisselen van het seizoen komt ook weer een wisseling in de kleding die wij dragen. Fashion blijft veranderen en zo ook voor de lente van 2023. Wat is in? Wat gaat gedragen worden en wat kan maar beter links worden gelegd? Hier lees je het.

Romantisch

Met een romantische look in 2023 gaat het altijd goed. Dit is namelijk dé trend die overal terug blijft komen. Roze en rode kleuren, gingham, corsages, borduursels, allemaal wordt het gezien op de catwalk en komt het ook de straat op. Gingham gaat in alles gezien worden: jurken, rokken, tassen, noem het maar op. Naast het romantische aspect komt er ook meer fashion dat geïnspireerd is door ballet op het podium. Dit is om het stoere leer wat we vaak ook zien (later meer over) tegen te spreken. Ballet flats, lange, vloeiende stoffen en van alles gedrapeerd. De Romantiek komt terug de straat op.

Doorschijnende laagjes

Naast de trend van romantische kleuren en klederdracht is er nog een belangrijke trend waar we op wachten: doorschijnende laagjes. Dit is al enige tijd aan het sudderen en werd al steeds vaker gezien. Wanneer het weer wat warmer wordt, dan zullen de doorschijnende laagjes echt hun entrée maken. De stoffen hiervoor zijn bijvoorbeeld kant of mesh. De doorschijnende laagjes worden vooral in tops gezien, zoals turtlenecks of een leuke jurk. Er zijn ook genoeg broeken en rokken die doorschijnende delen hebben.

Faux leer

Leer is eigenlijk niet meer weg te denken uit de fashionwereld. Over de jaren heen is het leer vaak al veranderd naar faux leer: nog steeds even goed en ziet er fashionable uit, maar net iets beter voor de wereld en een stuk diervriendelijker. Toch is een klassieke leather jacket eigenlijk niet weg te denken uit de kast. In de lente van 2023 blijft dit jasje pontificaal op de voorgrond staan, maar wordt het versterkt met andere leren of faux leren items. Denk bijvoorbeeld aan jurken, rokken of blazers.

Klassiek

En dan de items die eigenlijk niet weg te slaan zijn: een lekkere paar sneakers. Dikke zolen en meer chunky schoenen staan al enige tijd in de schijnwerpers en dat zal niet veranderen. Diadora is een merk wat dit voor elkaar krijgt. Zij hebben schoenen geïnspireerd door ’70 jaren wandelschoenen en brengen dus een speciale look met zich mee! Diadora sneakers kopen bij van Arendonk kan online en maakt het makkelijk om de nieuwste trends het huis in te krijgen.