De tuin: wat moet je er eigenlijk mee? De één houdt van een flink betegeld stuk waar je lekker op kan barbecueën, de ander wil het liefst zoveel mogelijk verschillende planten en bloemen op een paar vierkante meters. Je kan dan ook een heleboel kanten op met je tuin, zowel qua beplanting als decoratie. In deze blogpost lees je drie tips om je tuin om te toveren tot je eigen paradijsje. Of je nu groene vingers hebt of je tuin vooral gebruikt om ’s zomers in te zonnen: met deze tips lukt het allemaal.

Kies een stijl voor je tuin

Je kan je tuin al helemaal omgooien door deze in een bepaalde stijl in te richten. Een Japanse tuin maak je bijvoorbeeld door veel gebruik te maken van stenen en water. Hier kun je je helemaal zen voelen. Een Engelse tuin kenmerkt zich door strakke heggen en veel verschillende bloemen in de borders. Of ga voor een mediterrane uitstraling, met een groot terras met comfortabele banken. In de zomer hoef je zo alleen nog je ogen dicht te doen en je bent in Frankrijk, Italië of Spanje.

Zorg voor afwisseling in je tuin

Het is belangrijk om voor afwisseling in je tuin te zorgen, hoe klein deze ook is. Een volledig vlak grasveld is bijvoorbeeld niet erg uitnodigend, net als een grijze betegelde tuin zonder decoratie. Wissel betegeling, gras en begroeiing met elkaar af. Zorg ook voor schaduwplekken in de tuin, zodat je in de warmere maanden kunt kiezen tussen een plekje in de volle zon of in de schaduw. Als je kinderen hebt, kun je een deel van de tuin reserveren om in te spelen. Hier kun je bijvoorbeeld een schommel of een glijbaan plaatsen. In het andere deel van de tuin kunnen jullie als ouders juist lekker relaxen.

Verzorg je tuin goed

Wanneer je eenmaal je droomtuin hebt aangelegd, is het belangrijk om hier goed voor te blijven zorgen. Dat betekent onkruid weghalen en letten op ongedierte. Zelfs als je tuin voornamelijk uit gras bestaat, heb je hier nog een taak aan. Je verzorgt gras bijvoorbeeld met producten van MOOWY. Eens in de zoveel tijd is het gazon beluchten belangrijk, net als natuurlijk regelmatig grasmaaien. Ook zul je een oogje in het zeil moeten houden wat betreft het waterniveau in je tuin. De zomers worden steeds droger, wat betekent dat je je planten soms extra water zult moeten geven. Hiervoor is het slim om één of meerdere regentonnen in de tuin te plaatsen. Dit water kun je makkelijk gebruiken om je gazon water te geven.