Creëer prachtige resin art met gedroogde bloemen

0
100

Resin art, ook wel bekend als kunsthars kunst, is een creatieve en expressieve vorm van kunst waarbij epoxyhars wordt gebruikt om unieke en levendige kunstwerken te maken. Door het gebruik van verschillende mallen en materialen, zoals gedroogde bloemen, kun je prachtige resin art maken. Resin art is een kunstvorm waarbij epoxyhars wordt gebruikt om kleurrijke en glanzende kunstwerken te maken. De hars wordt gemengd met een verharder, die ervoor zorgt dat de hars uithardt en een stevige, glasachtige afwerking krijgt. Resin art kan worden gemaakt op verschillende oppervlakken, zoals canvas, hout en acrylplaten.

Hoe maak je resin art?

Om resin art te maken, heb je mallen nodig waarin je de hars kunt gieten. Er zijn verschillende soorten mallen beschikbaar, zoals siliconenmallen, kunststofmallen en zelfgemaakte mallen. Siliconenmallen zijn flexibel en gemakkelijk te gebruiken, terwijl kunststofmallen duurzamer zijn en vaak herbruikbaar. Je kunt ook je eigen mallen maken met behulp van materialen zoals siliconenkit of LEGO-stenen.

Het belang van goed gedroogde bloemen

Als je gedroogde bloemen in je resin art wilt gebruiken, is het van groot belang dat ze volledig droog zijn. Natte bloemen kunnen de hars troebel maken en de uitharding belemmeren. Een effectieve methode om bloemen volledig te drogen is door gebruik te maken van sillica gel. Silica gel is een droogmiddel dat vocht absorbeert en ervoor zorgt dat bloemen snel en grondig drogen.

Stappen voor het drogen van bloemen met silica gel

  1. Kies bloemen die je wilt drogen en zorg ervoor dat ze vers zijn.
  2. Snijd de bloemstelen af op de gewenste lengte.
  3. Plaats een laag silica gel in een luchtdichte container.
  4. Leg de bloemen voorzichtig op de silica gel, zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.
  5. Bedek de bloemen volledig met silica gel en sluit de container goed af.
  6. Laat de bloemen enkele dagen tot een week in de container zitten, afhankelijk van de dikte van de bloemen.
  7. Controleer regelmatig of de bloemen volledig droog zijn.
  8. Haal de bloemen voorzichtig uit de container en verwijder eventueel overtollige silica gel.

Het toevoegen van gedroogde bloemen aan resin art gaat zo

Zodra je bloemen volledig droog zijn, kun je ze toevoegen aan je resin art. Giet eerst een dunne laag hars in de mal en plaats de gedroogde bloemen erop. Druk ze voorzichtig aan om ervoor te zorgen dat ze goed hechten aan de hars. Giet vervolgens voorzichtig de rest van de hars in de mal, zorg ervoor dat de bloemen volledig bedekt zijn. Gebruik een tandenstoker of een cocktailprikker om eventuele luchtbellen uit de hars te verwijderen en zorg ervoor dat de bloemen gelijkmatig verdeeld zijn.