Is jouw kind ook helemaal gek van stenen?

Is jouw kind ook helemaal gek van stenen?
Bewustzijn

Weetje waar ik als kind helemaal gek van was? Als kind kon ik mij helemaal verliezen in het grindpad. Ik kon er uren steentjes zoeken, allemaal even mooi. Het gaf me verbinding met mezelf en de aarde. Een soort houvast en tevens bescherming. Ik was heel gevoelig en ik voelde of de mensen pijn of verdriet hadden. Dan probeerde ik ze te helpen maar daar werd ik zelf heel erg moe van.

Weet je waar ik als kind helemaal gek van was?

Als kind kon ik mijzelf helemaal verliezen in het grindpad. Ik kon er uren steentjes zoeken, allemaal even mooi. Ik legde ze in een bak water omdat ze dan zo mooi gingen glimmen. Altijd had ik steentjes en zand in mijn zakken.

Dat werd niet op prijs gesteld door mijn moeder, dat kun je je vast wel voorstellen. Dit had een hoop gemopper tot gevolg. Ik nam de steentjes die ik uitgezocht had ook mee naar mijn kamer.  Het gaf me verbinding met mezelf en de aarde. Van de stenen werd ik helemaal blij. De natuur heeft mij altijd veel gebracht. Een soort houvast die voor mij altijd heel belangrijk is geweest. Wanneer ik een steen mooi vond kwam er vanzelf een verhaal in me op. Als kind was het voor mij heel normaal om met de stenen te praten.

Is jouw kind ook zo gek op steentjes?

Waarom is het belangrijk om je kind lekker te laten genieten van stenen?

Er zijn heel veel soorten stenen en mineralen, kristallen, edelstenen, knuffelstenen, fossielen.

Maar wist je ook dat iedere steen zijn eigen werking heeft?

En dat is nu het leuke van je kind; het voelt dat de steen een bepaalde energie afgeeft. Net zoals het kind voelt dat ieder mens ook een energie afgeeft. Alles wat leeft heeft een energielichaam, het is voor kinderen heel gewoon om je als het ware een omhelzing te geven met hun energielichaam, ze voelen dan meteen wat jij voelt.

En op wat ze voelen bij je, hebben ze geen oordeel, belangrijk is wel om je kinderen te bevestigen in hun gevoel en waarneming. Eerlijkheid is super belangrijk om een fijne verbinding met je kind te houden.  Wanneer je jezelf verdrietig voelt of boos en je kind benoemt dat laat het dan weten dat het klopt. Je maakt zelf de keuze om wel of niet te vertellen waarom je boos of verdrietig bent.

Gevoeligheid voor energie kan heel lastig zijn

Gevoeligheid voor energie kan ook heel lastig zijn. Je bent zo gewend om de energie van de ander te voelen, dat je soms niet meer weet wat  van jezelf is en wat van de ander. Er lijkt soms geen scheidslijn meer te zijn.

Dan is het zo fijn om een steentje in je broekzak te hebben die je beschermt voor de energie van de ander. Niet omdat die energie niet goed is maar omdat je heel moe kunt worden van al de gevoelens van mensen en dieren om je heen. Kinderen zijn zo gewend om dan meteen te gaan “helpen”. Dit doen ze vaak niet eens bewust maar het is een soort tweede natuur om een handje te helpen. Dit doen ze dan vaak ten koste van zichzelf. Een Labradoriet is een van de stenen die hier heel mooi bij kan helpen. Deze steen schermt je energieveld af . Dit zorgt ervoor dat je je meer op je eigen talenten kunt richten en je geen energie verliest.

Kinderen die bij mij komen, kiezen zelf een steen uit die ze op dat moment nodig hebben. Ze hebben helemaal geen uitleg nodig, ze weten het gewoon. Er zijn vaak ouders die aan mij vragen om nog even te testen of dit inderdaad de beste steen is voor hun kind.

Ik maak er vaak een grapje van samen met het kind, dat grote mensen soms twijfelen aan het gevoel en dan bevestigd willen hebben dat het inderdaad de beste steen is. Ik leer ze dan meteen een aantal manieren om te testen. Dit kunnen ze ook inzetten bij voedingsmiddelen of andere dingen die ze belangrijk vinden. Dit vinden kinderen ook vaak leuk om te doen.

Ook de kleur van de stenen heeft invloed; er zijn stenen die rust geven en stenen die je aanzetten tot actie.

Wanneer je kind snel hyper de pieper is …

Wanneer je kind al heel snel hyper de pieper is dan ga je natuurlijk voor een steen die rust uitstraalt.

Dit kan bijvoorbeeld een Amethist zijn, een mooie paarse steen. Deze steen geeft ontspanning, en maakt het mogelijk om de opgebouwde spanning af te voeren.  Het grappige is dat iedere Amethist weer zijn eigen specifieke uitstraling heeft. Dit kun je een beetje vergelijken met een familie, je hebt allemaal dezelfde naam maar je bent toch allemaal verschillend. Ieder met zijn of haar eigen kwaliteiten. Het is belangrijk om die steen te vinden die bij jou past. Wanneer je kind slaapproblemen heeft kan dit een fijne steen zijn.

Een lamlendig en moe gevoel

Het is je vast weleens opgevallen dat wanneer je kinderen langdurig achter de computer zitten of met de telefoon dingen aan het doen zijn, ze hier heel lamlendig van kunnen worden. Of dat ze helemaal in hun eigen wereld zitten en je geen normaal contact met ze kan krijgen.

Weet je dat hier ook een steen voor is? Dit is de zwarte Toermalijn, die schermt je af voor de “restspanning” van computers, beeldschermen of mobiele telefoons. Deze steen werkt aardend en zorgt voor meer concentratie.  Ten gevolge hiervan zijn de kinderen meer aanwezig en dus aanspreekbaar.

Je gevoelige kind voelt zich fitter en blijer, wat meteen zijn effect heeft binnen je gezin. Want dat is toch wat we willen, harmonie en een fijne sfeer in huis zodat iedereen daar blij van wordt.

Er zijn ook stenen die je huis vitaliseren, vaak test ik voor mensen welke stenen in hun specifieke geval het beste zijn. Natuurlijk hangt dit af van je ruimte en wat je graag zou willen aanvullen in de energie.

Ook je dieren profiteren mee. Zo had ik een hond die met zijn kop op een grote bergkristal ging liggen die ik in de woonkamer had staan. Heel grappig om te zien en te ervaren dat de dieren precies weten wat goed is voor ze.

Er zijn heel veel stenen op de markt, ongelooflijk als je weet dat iedere soort zijn eigen werking heeft. Zo zijn er stenen die harmoniserend werken, heerlijk voor in je drukke gezin. Er zijn stenen die je beschermen, stimuleren en activeren maar ook kalmeren en ontspannen. Zo kan ieder steentje zijn eigen bijdrage leveren. De aarde blijft ons verbazen door de prachte natuur die ze ons op vele manieren laat zien. Dit is ook zo fijn voor je kinderen, zo voelen ze zichzelf meer verbonden en snappen dat ze deel uitmaken van alles wat leeft. Hierdoor kijken ze met andere ogen en gaan ze op een respectvolle manier om met de aarde en alles wat leeft.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer hiervan weten? Neem dan hier contact met me op. Ik geef je gratis advies over de beste steen voor jezelf of voor je kinderen. Je kunt bij mij alle stenen krijgen die ik dan speciaal voor je test, of het nu voor in huis is, voor je werkruimte, voor buiten of juist voor je gevoelige kind. Wil je een sprookje ontvangen die ik heb geschreven over een hele bijzondere kristal. Laat het me weten via de mail en ik stuur het je toe.

Geschreven door: Anna Touw


Verder lezen

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Laat je naam- en e-mailadres achter en ontvang iedere week de nieuwste artikelen van Jack & Juul in je mailbox.

Volg Jack & Juul